بلاگ

کدام روغن برای کدام ماساژ مناسب است؟

کدام روغن برای کدام ماساژ مناسب است؟

ماساژ درمانی یکی از روش هایی است که برای تمدد اعصاب و روان و همچنین سلامت بدن مورد استفاده قرار می گیرد. در روش های ماساژ درمانی علاوه بر نوع ماساژی که استفاده می کنید، نوع روغن ماساژ نیز بسیار مهم است. در ادامه با بررسی اینکه کدام روغن ماساژ بهتر است همراه ما باشید.

نحوه عملکرد ماساژ درمانی چگونه است؟

زمانی که به فعالیت بدنی می پردازید و ماهیچه های بیش از حد فعالیت دارند مواد زائدی مانند اسیدلاکتیک در ماهیچه تجمع کرده و باعث درد می شوند و گاهی نیز علائمی مانند گرفتگی و اسپاسم را به وجود می آورند. ماساژ درمانی با افزایش گردش خون در بدن و غدد لنفاوی به بهبود خون رسانی و همچنین اکسیژن رسانی می پردازد و روند خروج مواد زائد را تسریع می کند.

علاوه بر این، ماساژ باعث افزایش اندورفین می شود که نوعی از بین برنده درد است و افزایش ترشح هورمون سروتونین نیز یکی دیگر از اثرات آن می باشد، همچنین ثابت شده که هورمون استرس (کورتیزول) را نیز آزاد می ‌کند و به کاهش استرس کمک می کند.

به همین دلیل ماساژ اغلب به عنوان یک درمان تکمیلی برای افرادی که سیستم ایمنی آن‌ها بر اثر استرس تضعیف شده توصیه می ‌شود.

روغن های ماساژ درمانی

این روزها روغن های بسیار زیادی برای ماساژ و ماساژ درمانی استفاده می شود و برخی از آن‌ها برای درمان بعضی بیماری ها نیز کاربرد دارد. در ادامه به معرفی تعدادی از بهترین گزینه های ممکن برای انجام ماساژ درمانی می پردازیم.

روغن نارگیل، روغنی سبک و کم چرب

 یکی از بهترین روغن های ممکن برای استفاده در ماساژ درمانی، روغن نارگیل است. روغن نارگیل بسیار سبک، کم چرب و به خوبی مایع است. به همین دلیل برای استفاده در ماساژ به عنوان گزینه مناسبی به نظر می آید. روغن نارگیل در مقایسه با دیگر روغن های مورد استفاده برای ماساژ خاصیت بالایی در رفع تنش های عضلانی دارد.

کدام روغن برای کدام ماساژ مناسب است؟

همچنین روغن نارگیل در صورتی که برای ماساژ مورد استفاده قرار بگیرد به راحتی هم شسته می شود. در بین تمام روغن هایی که برای ماساژ مورد استفاده قرار میگیرند روغن نارگیل یکی از بهترین گزینه های ممکن برای شماست.

روغن جوجوبا، آنتی باکتریالی قوی برای ماساژ

روغن جوجوبا یکی دیگر از بهترین روغن های ممکن برای ماساژ است. این روغن در حقیقت نوعی موم است و از درخت جوجوبا گرفته می شود. برخلاف دیگر روغن‌ ها چرب نیست و استفاده از روغن جوجوبا برای اکثر افراد پیشنهاد می‌شود، زیرا به دلیل ویژگی‌های آنتی‌باکتریایی یک محافظ مناسب برای جلوگیری از جوش و آکنه است.

این روغن دارای ماندگاری بالایی است و خیلی زود فاسد نمی شود، پس اگر به صورت مداوم و منظم ماساژ انجام نمی دهید از روغن جوجوبا استفاده کنید. این روغن به سرعت جذب پوست می شود و دارای جذب بالایی است. به همین دلیل در حین ماساژ مصرف زیادی دارد.

همچنین این روغن دارای بو و یا اسانس خاصی نیست و به همین دلیل باعث بروز حساسیت پوستی و آلرژی نمی شود.

روغن آفتابگردان راهی برای کاهش اسیدتۀ پوست

روغن آفتابگردان نیز روغن سبکی است و دارای اسید لینولئیک می باشد که یک اسید چرب ضروری است. روغنی که عموماً از تخمه آفتابگردان گرفته می شود و برای سلامت پوست نقش مهمی دارد. با افزایش سن و کهولت اسیدی به نام اسیدلینولئیک در پوست رو به کاهش می گزارد و دیگر همانند روزهای جوانی تولید نمی شود.

به همین دلیل شاهد چین و چروک و پیر شدن پوست می شویم. البته استفاده از انواع مواد شیمیایی در عطر، صابون، مایع های شوینده و موارد مشابه نیز در کاهش این اسید تأثیر به سزایی دارد. برای جبران این اسید در پوست و جوان سازی بدن می توانید از روغن آفتابگردان استفاده کرده و پوست شاداب تری داشته باشید.

البته برخی افراد از زمان نگهداری کوتاه روغن آفتاب گردان شکایت دارند، چرا که روغن آفتاب گردان خیلی زود فاسد می شود. برای رفع این مشکل می توانید یک یا دو کپسول ویتامین E در روغن آفتابگردان ریخته و ماندگاری آن را افزایش دهید.

روغن بادام، معجزه ای در جوانی پوست

بادام شیرین دارای اسید های چرب بسیاری است که حتی خوردن آن نیز می تواند نقش مؤثری در شادابی پوست داشته باشد؛ اما اگر تمایل دارید تا پوستتان در بهترین حالت خود باشد می توانید از روغن بادام شیرین استفاده کنید. روغن بادام شیرین از بادام زرد گرفته می شود و در دسته روغن های سبک قرار دارد.

با استفاده از این روغن درمانگر می توایند به راحتی و به مدت طولانی از ماساژ بهره مند شوید و تأثیر بهتری در پوست مشاهده کنید. روغن بادام شیرین خیلی زود جذب پوست می شود اما همانند دیگر روغن هایی که زود جذب می شوند نیازی به استفاده مجدد روغن ندارید و می توانید سطح روغنی شده را ماساژ دهید.

این روغن قیمت زیادی ندارد و حساسیت پوستی خاصی برای شما به وجود نمی آورد، مگر از آن دست افرادی باشید که به بادام خوراکی حساسیت دارند. در غیر این صورت روغن بادام زرد می توانید گزینه مناسبی برای شما باشد.

کدام روغن برای کدام ماساژ مناسب است؟

 

روغن هسته زردآلو، روغنی سرشار از ویتامین E

روغن هسته زردآلو روغنی مشابه با روغن بادام شیرین است، با این تفاوت که خواص بیشتری داشته و گران تر هم هست. روغن هسته زردآلو منبعی غنی از ویتامین E بوده و خوشبختانه از روغن هایی است که دیر فاسد می شود. البته همانند روغن بادام خیلی زود جذب پوست می شود و به همین دلیل بعد از استفاده اصلاً حس نمی کنید که پوستتان چرب شده باشد.

این روغن همچنین انتخابی مناسب برای افرادی است که به بادام و روغن بادام شیرین حساسیت دارند. روغن هسته زردآلو یکی دیگر از بهترین انتخاب های شما به عنوان روغن ماساژ است.

روغن هسته انگور یا کندل نات

روغن هسته انگور که به کندل نات نیز شناخته می شود یکی دیگر از روغن های مناسبی است که می توانید برای ماساژ استفاده کنید. این نوع روغن بومی مناطق گرمسیری و هاوایی است و بهترین درمان برای پوست هایی که دچار آفتاب سوختگی می شوند.

روغن هسته انگور نسبتاً سبک است و خیلی زود جذب پوست می شود. اگر علاوه بر شادابی پوست در حین ماساژ به دنبال ترمیم بخش های آسیب دیده پوستتان هستید می توانید از روغن هسته انگور استفاده کنید.

روغن زیتون، روغنی خوراکی و قابل استفاده برای ماساژ

با اینکه با شنیدن نام روغن زیتون به یاد روغن های خوراکی می افتید، اما روغن زیتون خواص معجزه آسایی برای ماساژ پوست دارد. روغن زیتون خواص فوق العاده ای در بدن دارد و همانند میوه اش که غذایی بسیار مفید برای بدن است، روغن آن نیز فواید بسیاری برای بدن شما دارد.

روغن زیتون چربی بالایی دارد و به سرعت جذب پوست نمی شود و پس از استفاده ممکن است نیاز پیدا کنید که پوست خود را بشویید.

روغن کنجد، سم زدای قوی پوست

در طب هندی و بودائی از کنجد به عنوان یک سم زدای قوی یاد می شود که تغذیه از آن به درمان بیماری های مزمن، اضطراب، ضعف سیستم گردش خون، یبوست و نفخ شکم کمک می کند. یکی دیگر از خواص معجزه آسای کنجد استفاده از آن برای درمان خشکی پوست است.

روغن کنجد، روغنی با چربی ترانس بالاست که جذب سریعی ندارد و به همین خاطر استفاده از آن برای ماساژ موجب چربی پوست می‌شود، از این رو ممکن است با روغن‌هایی که چربی ترانس پایین ‌تری دارند ترکیب شود. این نکته را نیز یادآور می شویم که اگر به بوی روغن و خصوصاً کنجد حساسیت دارید حتماً از نوع تصفیه شده این روغن استفاده کنید، چرا که روغن کنجد تصفیه نشده بوی تندی دارد.

در این نوشتار بهترین نوع از روغن های مناسب برای ماساژ را به شما معرفی کردیم، البته برای اطلاعات بیشتر می توانید با ماسور ها نیز مشورت کنید و اطلاعاتی دقیق تر به دست بیاورید.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *